lørdag den 9. april 2011

Nu vil de sgu lukke Gamle Scene!



Det er med sikkerhed, at jeg en dag skal opleve Det Kongelige Teaters Gamle Scene. Et af Danmarks mest smukke og henrivende perler med en kulturhistorie, ynde og æstetik så fascinerende, at den med garanti kan forårsage åndenød hos selv den mest kritiske smagsdommer.
En af Danmarks, efter min mening, mest fascinerende steder idet det har huset nogle af historiens største kulturelle personligheder indenfor skuespil, opera og ikke mindst ballet. Fra Ludvig Holbergs komedier til Henrik Ibsens samfundskritiske stykker henover balletmesteren August Bournonvilles udødelige klassikere som "Napoli" og "Sylfiden" - Ikke mindst teatrets nuværende opsætning af Bournonvilleklassikeren "Et Folkesagnmå jeg opleve!

Det ser desværre ud til at mit håb ligeså stille smuldrer, hvis Det Kongelige Teaters bestyrelsesformand får indfriet sin plan om at lukke Gamle Scene - hvilket han åbenbart ønsker at realisere. Tosse! At lukke et af Danmarks største, smukkeste og mest historierige kulturinstitutioner er jo direkte vanvittigt uanset om man anvender sig af teatret eller ej. 

Men vi skal have et nyt teaterhus og operahus. Jamen det skal vi da!  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar